torsdag 21 juni 2012

Döda pedofiler????

Då har det hänt igen... Jag bara älskar när det händer, helt oplanreat så låg jag i morse och skrattade när jag delade en länk så sidan Facebook.
Länken är här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15014265.ab

Och det blev såklart en livlig diskussion angående huruvida det är rätt att döda pedofiler eller inte.
Jag har några funderingar kring detta.


Låt oss säga att vi avlivar alla pedofiler.


*Vart ska man dra gränsen för pedofili?
Räcker det då med att titta på blider av barn eller fantisera om det, eller måste man begå en fullbordad våldtäkt på barn?? Vart går gränsen för barn? en 14-åring är ett barn, eller en tonåring, men ändå könsmogen.... ska en 20 åring avrättas för att den har sex med en 14 åring dagen innan den fyller 15? Det är olagligt, men en dödsdom för det?

*Hur många oskyldiga ör det ok att avrätta för att bli av med alla pedofiler?
Det händer tyvärr att folk blir oskyldigt dömda, är det då ok att man avrättar någon för ett brott de inte begått? Och hur många oskyldiga får man ta död på?
Eller ska vi göra det ännu svårare för att få dom dömda för att vi ska rädda de oskyldiga.

*För injte så länge sedan så blev en svensk madömd för barnporr-brott då han hade tecknade bilder av figurer som kunde haföreställt minderåriga barn ha sex. Det faktum att han jobbade som översättare åt ett bolag som säljer manga-tidningar var helt ovesäntligt.
Skulle vi ha avrättat honom direkt när han ble dömd? Nu blev han friad när han överklagade domen, så ska vi vänta på att alla fall har prövats i högsa domstol?


Låt oss nu säga att vi bara fortsötter som vi gör i dagens läge.

*Det kostar pengar att vårda folk. Och eftersom att pedofili är en sexuell läggning så anser jag att det inte går att bota. lika lite som det går att bota homosexualitet (oavsett om Carola ber en förbön eller ej).
Hur mycket är det då ok at lägga på brottslingar i ett försök att omvända en läggning?

*Mår offrret bättre av att veta att förövaren är ute efter 3.5 år i fängelset?

1 kommentar:

 1. Ok, jag tror inte jag svarade på ditt inlägg på FB, men här mina tankar runt det iaf.
  Först och främst. Dödsstraff har ingen plats i ett modernt rättssamhälle. Vi ska inte ens tolerera risken att vi avrättar en oskyldig, Att göra det vore att blåsa bort all slags rätt man har som en individ. Vid vissa undersäkningar i USA av deras fångar som sitter inne med dödsstraff som väntar har det visat sig att en väldigt stor del faktiskt var oskyldiga till brottet dom fälldes för. Det är inte en situation vi kan ha, oavsett om vi har DNA bevis eller inte, så finns alltid risken att vi avrättar en oskyldig man/kvinna.
  I det fallet som togs upp så blev han inte avrättad av staten däremot, utan av offrets far om jag inte minns helt fel, och kan väl hålla med om att fadern skulle komma undan ostraffat, kanske inte helt och hållet för det krävdes inte dödligt våld av vad jag förstog, men det är försåerligt att han tar till övervåld i en sån situation.
  Sen så är pedofeli INTE nödvändigtvist sexuell åtrå till 13-14 åringar. Det kallas Hebefili (pubertal ungdom, så det beror ju naturligtvis på när ungdomen går in i puberteten), pedofili klassas normalt som under 12.
  Själv anser jag att stigmat runt att bli klassad som pedofili (oavsett om man har gjort nåt eller inte) måste tas bort från lagen. Det ska inte finnas någon specifik pedofili lag.
  Jag anser däremot att barnporr ska klassas som grovt undanhållande av sexuellt utnyttjande av barn. Själva utnyttjandet ska ju naturligtvist vara grovt sexuellt utnyttjande av barn.
  Därmed, om man hittar något som skulle kunna vara detta så ska man alltså inte behöva vara rädd för att gå till polisen och anmäla, på samma sätt som att om man vill ska man få gratis (anonym) psykriatisk vård om man så skulle vilja. fär att kunna förebygga att personer med den dragningen kanske eskalerar sina fantasier.
  Det vi för just nu är "kneejerk" reaktion mot pedofili, och jag tror att det bara gör att problemet dyker ännu längre ner i den undre världen och växer sig starkare, istället för att behanda problemet istället.

  Folk som utsätter barn för sexuella situationer på det här sättet ska ju naturligtvist bli straffade till lagen fulla längd dock. Förebyggande behandling ska inte hindra rättens makt att säkra samhället från dessa element och straffa de skyldiga.

  SvaraRadera