onsdag 7 mars 2012

Att döda en vavrulv!

Eftersom det nu har blivit en ny våg med varulvar, twilight, Grimm, Underworld, Being human etc etc så tänkte jag klargöra att vi behöver inte vara rädda för varulvar. De har nämligen en ganska så svag punkt som de flesta tycks bortse.

Men för att komma till poängen så ska jag först förse er kära läsare med lite fakta.
Som alla vet så får hundar inte äta choklad eftersom det fungerar som ett nervgift för dom (detta gäller även katter).
Så jag undrade om detta gällde vargar,, och ett litet samtal till skansen och blivit hänvisad till De stora 5, så fick jag reda på att även vargar är känsliga för choklad. Eller teobromin som är det ämne i kakao´n som är farligt.
Sen kommer vi till varulvs-delen, en varulv är till hälften varg och till hälften människa.
Då ligger det på 50/50 att vargens mage är den dominerande, men utesluts ganska snabbt av det faktum att varulvar kan äta större mängder rått kött vilket vi människor inte kan. Alltså är det vargens mage som är dominant och teobrominet kommer att upptas som ett nervgift.

Ganska intressant tanke på vad som skulle hända om man matade en person med choklad innan de ränner ut i fullmånens sken och förvandlas.

Och vips så är varulvar en ganska löjlig varelse.

3 kommentarer:

  1. Även russin och lök är skadliga för i i hundar.

    SvaraRadera
  2. En norsk studie visar dock att vampyrer troligen inte har problem med vitlök, och kanske tillochmed föredrar offer som ätit eller smort in sig med det.

    SvaraRadera
  3. Och vips så var vi av med dom då ;D

    SvaraRadera