lördag 20 oktober 2012

Tjat och kulturer.

Sådär, efter mycket tjat från olika håll så har jag nu tagit mig lite tid för att skriva ett inlägg. Det var ett tag sedan nu som det hände ngot här. Men med all tid som försvinner som förälder så är det svårt att sita framför en dator och vara oseriös.
så jag tänkte att jag skulle skriva ett långt stycke om hur kul det är när ens barn dreglar, pruttar och bajsar.
Men jag ändrade mig och efter att ha suttit ochtat en liten krabat framför tv´n och tittat på Gordon Ramsey så kom jag på en liten fundering.

Det finns tydligen något som kallas för "All American Food" som innebär att det är kulturell mat frå USA, dvs inte asiatisk, persisk eller afrikansk och dyl.
så vad fan är då amerikansk mat, och mer, vad är amerikansk kultur. Dom hade itne ens en medeltid. Så min fråga är när en vana blir en kultur.
Vi i lilla Sverige är ett väldigt gammalt land som kan dateras till iaf år 0.
När blev palt en kulturell mat för dessa norrlänningar? hur många generationer krävs det egentligen?

Den amerikanska kulturn går framför allt ut på att slå på de som är ett hot mot sin totalitära makt, skita fullständigt i andra kulturer utan bara tt anse sin egna åsikt som den enda som ska tolereras.
En ytterst nobel vana som startade med att Columbus "upptäckte" den nya välden, och än idag fortgår.
och vad är då deras kulturella mat? msom de lärde sig laga av sina slavar? maten de lärde sig av folket de stal en kontinent av? Maträtterna de tog med sig frå Europa?

Jagtestade att googla men hittade itne skit om ämnet.

hur som helst så är Godon Ramsey en idiot!

över och ut.

2 kommentarer:

 1. Något som anses väldigt helylleamerikanskt (iallafall av amerikaner) är äppelpaj. De har tillochmed uttrycket "as American as apple pie". Fram till början av 1900-talet ansågs äpplen vara en andra klassens gröda som bara dög till att göra sprit (cider) av. Men i början av 1900-talet hade man lyckats förädla fram sötare äpplen som klarar transport bättre, och man drog igång kampanjer för att öka äppelkonsumtionen- bland annat myntade man ordstävet "an apple a day keeps the doctor away". Och resten är så att säga historia.

  SvaraRadera
 2. Favorit recept...

  1st Tomas eller Roy
  8-10st öl
  1st evil mined hjärna/hjärta

  Marinera i ca 3-4 timmar, klart
  För servering vid bordet. Till dessert
  Rigga kaffebryggaren och lägg till lite
  Sarkasm och ironi.

  Lyckat recept för en helkväll... Njut!

  SvaraRadera