fredag 18 mars 2011

tankar angående fylla.

Har precis kommit hem från en vända på krogen med min goda vän Sebbe-Snutt.

Det har på det hela varit en väldigt gemytlig kväll där vi ätt mat och druckit en del öl samt en ytterst god drink vid namn GrannY som min nya favvo bartender har egenkomponerat.

På det hela så visade det sig att min vän Sebbe-Snutt aldrig har upplevt alla stadier av en fylla. han har inte ens hört talas om dessa. Så då slog det mig att alla kanske inte har det. Så jag kände genast att det var min plikt att upplysa allmännheten om dessa.

1) Det första stadiet kommer efter 1 till 5 öl/cider
Det upplevs genom att benen blir lite varma och att man blir på ett lite allmännt bra humör.
Detta kallas för salongsberusad.

2) detta stadie kommer man till efter 6-10 öl/cider.
Kännetecken är att motoriken blir svårhanterlig och att munnen säger saker som hjärnan inte ens har tänkt. Och det väl hjärnan tänker blir inte riktigt begripligt när det väl lämnar munnen.
Detta kallas för packad

3) 11-15 öl/cider

Nu blir det lite klurigt, är man en lättviktare. gå direkt till stadie 6.
Är man däremot lite tuffare så inträffar det märkliga saker med empati, moral och allmän självbehärskning. Helt plötsligt så blir det en fullt naturlig sak att försöka sätta eld på den står bredvid en i baren, man vill välta polisbilar. Den där fula tjocka bruden förvandlas på något magiskt sätt till Pamela Andersson, man blir smart och snygg oavsett hur man egentligen ser ut.
Detta stadie är ganska kännt som apstadiet.

4) 16-20 öl/cider
Nu har man blivigt hardcore. Det här beteendet ser man oftast hos gamla a-lagare som har supit de senaste 40 åren. De ser en människa för första gången och bestämmer sig helt enkelt för att just den här personen är den bästa av de alla. Så de förklarar sin oändliga kärlek (no-homo) till denna, oftast nyktra smått skrämda individ.

5) 21 +
Det är nu acceptabelt att börja kräkas. är du en man så är det inte ok, det är först nu som du får börja dansa.


6) 30+ Finsk julafton
Alla har däckat


Jag tror att jag har fått med de viktiga stadierna nu.

puss och god natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar