onsdag 20 januari 2010

naturkatastrofer

Ok, nu kommer jag förmodligen att reta skiten ur väldigt många, men tiller så säger jag bara

SUG MIN K*K!

För nu har skiten träffat fläkten igen, ytterligare en naturkatastrof har inträffat, en jordbävning för att vara exakt. Och genast så ska vi skänka pengar för att bedöva våra små samveten.

Men var det inte synd om dom små barnen på Haiti innan jordbävningen inträffade? hade dom mycket mat och fina skolor att gå i? Har deras levnadsstandard sjunkit så lågt så att vi ska alla gråta över dom?

Skulle itne tro det, det var fan synd om dom innan marken skakade, men då var det ingen sensation så vi behöver inte bry oss. Jävla hycklare!

Samma sak var det i Thailand när tsunamin kom, visst det var många som dog, men att Thailand hade den högsta siffran i barnprostutition var det fan ingen som brydde sig om, då var det inte synd om dom, inte tills det kom en våg och blötte ner en halv kontinent iaf.

För helt plötsligt så kommer Röda korset, läkare utan gränser osv och berättar för oss hur synd det är om alla som har det svårt efter naturkatastrofer.

Visst, jag måhända varra en cyniker, men jag tycker itne speciellt synd om dom, det är enligt min mening värre för barnen i Palestina, Irak, Iran, Israel, Somalia, Kongo, Erethrea, Sydafrika. För där så är det faktiskt människor som har skapat eländet, inte någon slumpartad händelse av naturen. 

Folk måhända dö av båda anledningarna, men varför är det mer synd om vissa?

1 kommentar:

 1. Eh, ja, det var synd om dem redan innan. Största skillnaden om man jämför före och efter var att de inte riskerade att svälta ihjäl före. Så jag tycker nog allt att det är mer synd om dem nu.
  Och till skillnad från de flesta andra länder som råkat ut för naturkatastrofer (som tex Thailand) så kan man inte använda sig av den befintliga infrastrukturen för att dela ut hjälpmedel och röja upp eftersom Haiti A: inte hade mycket till infrastruktur att tala om och B: det lilla som fanns har kollapsat.
  Det positiva med att Haitis infrastruktur kollapsat och att en naturkatastrof inträffat är att landet släpper in hjälparbetare och hjälpmedel som på lång sikt kan bygga upp något som Haiti aldrig haft: en stabil infrastruktur och en fungerande demokrati vilket Haiti aldrig haft. Dessutom har det varit ett av världens fattigaste länder, med en arbetslöshet på över 90%.
  Till skillnad från Palestina, Irak, Iran, Israel, Somalia, Kongo, Erethrea, Sydafrika så råder det inte väpnad konflikt i Haiti (Sydafrika är det enda landet på din lista som är ett undantag) vilket innebär att det är mycket lättare att skicka hjälpsändningar till Haiti, samt att de insatser man skickar nu troligen inte kommer tas över av gerillatrupper, hindras att skickas ut av regeringstrupper, eller förstöras av fiendesoldater.
  Det är inte mer synd om barnen i Haiti. Det är bara lättare att hjälpa dem.

  SvaraRadera