söndag 10 januari 2010

vargjakten

Nu har en massa byrokrater mestämt att det ska skjutas varg, anledningen var att dom kostar staten för mycket pengar samt att vargstammen är så pass stark så att det går att skjuta några utan att vi faktiskt utrotar den svenska vargstammen.

Men nu jävlar har skiten träffat fläkten, alla utom jägarna, Samerna och byråkraterna är skitförbannade, vilket jag kan förstå. För om anledningen till att skjuta ett gäng vargar är att dom kostar staten pengar, då tycker jag seriöst att vi kan införa skyddsjakt på de som verkligen kostar staten pengar.

Jag menar kom igen nu Sverige, hur många tjänsteresor har vi inte betalat för Carl Bildt? ta alla dessa pengar och lägg i en hög så kan vi jämföra den högen med penga-högen som vargarna har kostat. På så sätt så kan vi ganska lätt se vilka som verkligen kostar pengar och införa skyddsjakt på Politiker.

Eller så kan vi ta och titta på hur mycket alla som är sjukskrivna, arbetslösa eller överflödiga, och kostar dom för mycket så kanske vi helt enkelt skjuta ut lite ur dom leden också. För det är ganska många som man riskerar inte att utrota den stammen heller.


Men det ironiska med hela vargjakten är fortfarande att de som bestämmer sitter i Stockholm och anser att vargar är ofarliga djur, så för några år sedan så fick man inte skjuta vargar om de inte ansågs vara ett hot mot människor eller deras egendom. Men sedan så kom det en varg vandrandes ner till Norrtälje, då tog det 3 dagar innan staten hade samlat ihop ett uppbåd och jagat ikapp vargen.. och skjuta den. Den stackars saten hade inte hotat eller anfallit någon, men tydligen så är en varg bara farliga för de små barnen i Stockholm, medans barnen i värmland och Norrland inte alls kan vara hotade av vargar. 

Men när man tittar lite på det varkar det som att (pinsamt nog) Ultima Thule hade rätt i låten "Hycklarnas Parad".

Nä, skjut av de byråkrater som kostar mest, banktjänstemän kan t ex spekulera bort några miljoner, men i samma sekund som någon handlar en toblerone för 20 kronor blir det ett jävla liv.


Fred på jorden mina vänner.

1 kommentar:

  1. Jag heter Rebecca och det har varit 2 månader sedan dr. Iyabiye räddade mig från kronisk hepatit b. Jag lider av den sjukdomen under lång tid, min mage var svullen och jag hade smärta över hela kroppen. Jag ringde honom och han gav mig medicinen och efter att jag tog medicinen fick jag det bra. Jag är här för att tacka honom och låt folk veta att hepatit kan botas. Kontakta honom på: iyabiyehealinghome@gmail.com Ring / whtsapp: +2348072229413

    SvaraRadera