onsdag 27 januari 2010

Publiksport

Efter många funderingar kring hela vårat samhälle, doku-såpor, facebook, media osv så har jag kommit fram till att livet är en publiksport.

Allt vi gör är för att vi ska bli bedömnda i andras ögon, vi är våra egna filmkritiker, samhället är en klubb för inbördes beundran. Vi lägger upp bilder på allt vi gör på nätet för att alla andra ska se hur bra vi är, vi klipper våra gräsmattor så att de som åker förbi ska se hur duktiga vi är, vi tränar så att andra kan bedömma oss efter tvivelaktiga ideal. Och om vi inte syns tillräckligt så ställer vi upp i tv så att vi kan visa upp oss dygnet runt.

Den enda frågan som jag egentligen ställer mig är huruvida man bedömer sitt liv om man skulle sätta det i en specifik genre. Är jag en komedi, en skräck eller ett romantiskt drama rentutav.

Svårt att säga, jag antar att nästa generation får bedöma den saken. Själv så siktar jag nog på att få titeln "Äventyr" på min gravsten så det inte råder några som helst tvivel.


1 kommentar:

  1. Tycker nog att du är en mix av komedi och skräck. Min skräck att du ska bryta dig en gång för mycket. Var rädd om dig gubben. Kram mamma

    SvaraRadera