fredag 5 februari 2010

Kombi och hårdrock

Idag var jag och hämtade min nya bil, det är verkligen roligt att köpa nya bilar. Man blir som ett barn på nytt med alla knappar, mätare och finesser, visserligen så har jag inte fullt ut förstått mig på dom än, men det blinkar och lyser, vilket alltid är underållande.

Det enda riktigt jobbiga är att det är en Volvo kombi, med dragkrok på det, så jag har nu börjat få lite tvivel på om det var ett bra köp. Sen så kom den vuxna delen i mig fram (inte ens jag visste att den fanns där) och jag började resonera hur praktiskt det är med en stor bagaelucka. Jag menar, jag kan åka på bilsemester i den och få med mig all möjlig packning, för att inte tala om dragkroken, det kommer bli jättebra med förmågan att ha en släpkärra. Man vet aldrig när man kan behöva det, det är super-duper praktiskt (uttrycket i sig berättade just för mig att jag verkligen har tappat greppet).

Så när jag satt och körde mitt inköp på väg hem så knappade jag in Bandit på radion 106.3, ni vet den där kanalen som har som slogan att "Vi spelar vad vi vill" och hävdar att dom är en hårdrocks-kanal. Visserligen så spelar dom hårdrock, men jag och flickan (självklart tar man med sig en storbystad blondin när man kör bil, jag har ändå en 30-års kris) lyssnade på låtarna och vilka band som spelade. 

Dead by april är bra, men uteslutande så handlar låtarna om hjärta och smärta, Nickelback har låtar om samma tema, ja i stort sett all musik som spelade handlade om krossade drömmar och emotionellt krafs.

Så jag påpekade att jag minns den ljuva tid när hårdrock handlade om att vara arg och göra uppror mot saker.

Judas Priest - breaking the law

Iron maiden - 2 minutes to midnight

Black Sabbath - warpigs

ja listan kan göras lång, men det var också samma tid som det var lite upproriskt att lyssna på hårdrock. Twisted Sister gjorde låtar som We´re not gonna take it, i wanna rock osv.

Men nuförtiden så är det väldigt modernt att lyssna på hårdrock, ta alla kvinnor över 35 som bara älskar Takida, dersa låtar handlar också bara om misär och att gråta sig till sömns.

Så började jag fundera lite på min barndom, vilka låtar var det som var populära, Roxette - fading like a flower, listen to your heart, Bryan Adams - Everything i do, Eric Clapton - tears in heaven, allt handlar om depp. Sen så kom pojkbanden in i bilden som sjunger om att ingen vill ha dom, deras flickor har lämnat dom och nu så gråter dom sig till sömns. 

Helvete, nu undrar jag verkligen hur fan det kommer sig att det är en minoritet som är Emo´s i världen egentligen när det uppenbarligen är modernt, oavsett tid, att vara deppad.

Nä, ta tillbaka den gamla skolans hårdrock så att man kan göra lite uppror igen, det ska vara coolt att klippa bort ärmarna på sin flanellskjorta, det var tider det.


godnatt!

4 kommentarer:

 1. Hahahahaha, du HAR verkligen en 30-års kris grabben. Kombi och tänket sen. Du kan nog inte braomsa tiden mycket längre till.......

  SvaraRadera
 2. Då skiter jag i att boka flyg, så kör du och bruttan upp mig till stugan i Luleå i sommar då. Vi har båt och kastspön...

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha kris var det rätta ordet! Keep up the good work brorsan ;) Kram kram

  SvaraRadera
 4. Alltså. Det ÄR praktiskt med kombi. Du har u uppenbarligen köpt den med enbart vår road trip i tanken. Det är ju den enda förklaringen. 30årskris my ASS!

  SvaraRadera